Doživite Pohorje Ultra Trail …

Pohorje skriva mnogo prelepih kotičkov, ki so ob strasti in ljubezni do trail teka prispevali k nastanku Pohorje Ultra Traila. Rekreativna športno-humanitarna prireditev z več letno tradicijo bo v letu 2021 izvedena že v svoji 6. izvedbi.

V 6. izvedbi se boste srečali z popolnoma novo traso – PUT 70K ter dvema že uveljavljenima trasama PUT 35K in PUT 17K. S tem bomo povezali območja devetih občin: Ruše, Maribor, Hoče-Slivnica, Slovenska Bistrica, Dravograd, Slovenj Gradec, Zreče, Ribnica na Pohorju in Lovrenc na Pohorju. Tako bomo tekačem razkrili najlepša območja in številne čudovite naravne znamenitosti mogočnega Pohorja.

Tekači boste na sleherni trasi PUT lahko uživali v čudovitih razgledih in pogledih na mogočne bukove in smrekove gozdove, brzice pohorskih potočkov, neštetih njihovih izvirov in jezer, v katera se stekajo. Posebno doživetje bo tek skozi mistični Bistriški Vintgar, ali pragozd Šumik, ali ob znamenitih Lovrenških in drugih jezerih. Tekli boste teko med večjimi in manjšimi gmotami, pred 16 milijoni let nastalega pohorskega granita, odetega v svež, zelen mah. Tekači so enega od teh mističnih krajev poimenovali kar “spust za bogove”.

Tega resnično ne smete, niti ne želite zamuditi.

 

Dobrodošli na našem bregu. Dobrodošli na Pohorju!

Slovenščina
English