Drage tekačice, dragi tekači

lansko leto je bilo za nas izjemno zahtevno, saj smo morali prvič, odkar organiziramo trail tekaški dogodek na našem Pohorju, zaradi poslabšane epidemiološke slike odpovedati. Vsak organizator ve, da so takšne odločitve vedno izjemno težke. Smo malo društvo, z malo organizacijsko ekipo, ki se vsako leto trudi, da dogodek izpelje na najvišji možni ravni. Imamo tudi najboljše prostovoljce, preko 100, brez katerih dogodek sploh ne bi bilo možno izpeljati in nam vsako leto priskočijo na pomoč.

V zadnjih dveh mesecih je bilo vloženega ogromno truda, da bi lahko dogodek PUT 2021 izpeljali v čim bolj normalnih razmerah. Zadeve se ponovno spreminjajo na slabše, organizatorji imajo že sedaj izredno oteženo delo zaradi zagotavljanja visoke ravni varnosti tako za tekmovalce, kot tudi za vse tiste, ki dogodek pomagajo organizirati in ponovno smo se znašli v stanju izredne negotovosti, kaj se bo v prihodnjih tednih zgodilo.

Organizacija dogodka kot je Pohorje Ultra Trail je že v normalnih pogojih ogromen zalogaj, kot veste imamo kot organizator določena pravila, ki se jih moramo držati in upoštevati. Za nas je to velika odgovornost, ki jo moramo biti sposobni nositi, vendar zaradi vedno slabših napovedi, predvsem pa nejasnosti okrog zahtev, ki jih moramo kot organizator upoštevati, takšnega bremena enostavno nismo sposobni prenesti. PUT 2021 smo zaradi s COVID-19 povezanih zapletov v letošnjem letu z zelo težkim srcem ponovno primorani odpovedati.

Vsi prijavljeni tekači (tudi tisti iz leta 2020) boste v prihodnjih dneh obveščeni o tem kako vam bomo povrnili štartnine. V prihodnjih dneh boste na e-mail naslov, s katerim ste se prijavili, dobili vsa navodila kako bodo vračila potekala.

Organizacijski odbor PUT 2021 sem vam zahvaljuje za razumevanje, bi se pa na tem mestu tudi zahvalili vsem, ki ste se že prijavili, tako kot tudi vsem prostovoljcem, ki so nam bili ponovno pripravljeni priskočiti na pomoč.

Upamo, da nam bo leto 2022 končno naklonjeno, da se ponovno vidimo na Pohorju.

Lep športni pozdrav,
Organizacijski odbor Pohorje Ultra Trail

Slovenščina
English