Mojca Koligar

Mojca Koligar, po izobrazbi diplomirana organizatorka dela, po duši pa ljubiteljica gora in gibanja v naravi, raziskovanja in odkrivanja nedotaknjenih kotičkov ter organizacije športno-rekreativnih projektov. Sem zagovornica prevzemanja osebne odgovornosti za zdravje in srečo v življenju. Narava in gore so moja velika ljubezen, učitelj in navdih.

Moj hobi so potovanja, obiski različnih delavnic na temo osebne rasti, podjetništva in naravnih oblik zdravljenja. Želja po samo izpopolnjevanju, osebni rasti, odkrivanje nečesa novega, izboljšanje svojih sposobnosti in pripravljenosti ter pridobivanje novih veščih so tisti motivacijski dejavniki, ki mi dajejo zagon v vsakdanjem življenju.

Tečem in zahajam v hribe že od srednje šole, s tem, da se je dolžina tekov in izletov z leti povečevala in pogostost stopnjevala. V srednji šoli so bili to pretežno teki na stadionu in krajši vzponi na dolenjske hribe. S študijem in selitvijo na Gorenjsko pa se je marsikaj spremenilo, obzorja gibanja so se razširila. Spoznavala sem nove športe, od plezanja, padalstva do turnega kolesarjenja. Gibanje je postalo moj dnevni spremljevalec. V začetku sem pretežno tekla v gozdu in po polju ter zahajala v hribe v okolici Kranja. Tek je bil neke vrste sprostitev in odmik od vsakdanjih težav. Pogosto sem med tekom našla nove rešitve pri obstoječih težavah, problemi so izgubili težo in rodile so se nove ideje.

V zadnjih letih pa sem prešla iz ravninskega teka po asfaltu in makadamu na trail tek v hribih in gorah. V njih sem našla svoj prostor pod soncem, varnost, občutek pripadnosti in svobodo ter se tako vse pogosteje zatekala k njim. Navdihujejo me s svojo mogočnostjo, brezmejnostjo in mirnostjo. Gre za posebno ljubezen in zadovoljstvo, ki jo nudijo. Višje in dalj, ko greš, močnejši so ti občutki. Neke vrste droge in omame, ki jo ponuja sama narava.

Tek mi predstavlja svobodo gibanja v naravi, odkrivanja novih poti in raziskovanja nedotaknjenih kotičkov. Naučil me je discipline, vztrajnosti, organiziranosti, zaupanja vase in spoštovanja. Približal mi je vrednote, ki mi na dnevni ravni pomagajo, da se lažje soočam s poslovnimi in osebnimi izzivi.

Ponosna sem na vse dosežke, kar je prineslo življenje, da sem danes to, kar sem telesno, duhovno in duševno. Vsi naslovi namreč minejo, ostanejo spomini na nepozabna doživetja. Srečna sem, da sem kjer sem trenutno in s tem kar imam. Trudim se živeti tukaj in zdaj. Preteklosti ni več, prihodnosti še ni, edina resničnost je naša sedanjost. Ko smo prisotni tukaj in zdaj, smo bolj pozorni in osredotočeni. Vsak dan je nova priložnost. Vsak dan lahko znova izbereš, da bo točno ta dan in točno tak, kot je, čudovit in poln življenja.

Slovenščina
English