Barbara Jolič

Od nekdaj sem bila rada v gibanju, najraje v gozdu in v teku. Večkrat znova sem odkrila, da se v tem stanju najbolje povežem s sabo in okolico, si naberem moči in občutek radosti, kar v vsakdanjem življenju velikokrat prav pride. 🙂 V osnovni in srednji šoli sem tekla na krosih, srednjih in dolgih progah na stadionu in cestnih tekih. Delež kilometrov sem obrnila na makadamskih poteh, v gozdu pa le redko. Potem sem se spoznala z adventure racingom in dolgimi trail teki, se zaljubila in ponovno našla svoje najljubše stanje – v gibanju, v naravi. 

Sem trenerka atletike in kondicijska trenerka, trenutno me najbolj pritegne raziskovanje specifik priprav na pustolovske in ultra trail dogodke.

Z AR ekipo Pustolovec Rajd v zadnjih letih zelo uspešno zasedamo najvišja mesta na dogodkih Slovenije in Hrvaške, posebej ponosni smo na 3. mesto Adventure race Croatia 2018. Na trail tekih veselo nabiram izkušnje in lepe spomine. Pohorje ultra trail se v veliki meri odvija v meni trenutno domačem okolju, zelo prijaznem in ravno prav pestrem za vse navdušene trail tekače.

Slovenščina
English